LifeLike Mandlová mouka 500 g
Detailní popis produktu
Jedna hrst mandlí vážící necelých 30 gramů (což je doporučená denní dávka mandlí, kterou bychom měli sníst), obsahuje až 20 různých flavonoidů, tedy látek, které pomáhají před rozvojem nemocí srdce a cév. Uvádí se, že tyto flavonoidy, pokud jsou v potravě zastoupeny v dostatečném množství, mohou snížit výskyt kardiovaskulárních chorob až o 22 %.Stejné množství mandlí obsahuje také 9 gramů mononenasycených tuků a 3,5 gramu tuků polynenasycených, o kterých je známo, že také přispívají k ochraně před rozvojem nemocí srdce a cév a obecně před rozvojem aterosklerózy (kornatění tepen). V jedné hrstce mandlí najdeme také 3,5 gramu vlákniny. Je přitom známo, že pokud máme dostatečný příjem vlákniny, naše riziko vzniku nemocí srdce a cév je o 40 % nižší v porovnání s lidmi, kteří vlákniny mají málo.
Třicet gramů mandlí obsahuje také 75 mg vápníku, 200 mg draslíku a 76 mg hořčíku. Příjem těchto látek je přitom spojen s nižším krevním tlakem a mandle tak vlastně pomáhají snižovat vyšší krevní tlak a brání rozvoji arteriální hypertenze. V neposlední řadě pak mandle obsahují rostlinné steroly (tzv. fytosteroly), které brání vstřebávání cholesterolu ze zažívacího ústrojí. Dostatečný příjem těchto fytosterolů ve stravě dokáže snížit krevní cholesterol až o 10 %.
bez lepku
vegan
ideální pro lowcarb a paleo
Země původu ořechů: Kalifornie
Tabulka nutričních hodnot:
100 g
Energetická hodnota
2 699 kJ / 645 kcal
Tuky
55,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
4,4 g
Sacharidy
6,5 g
- z toho cukry
4 g
Bílkoviny
25,5 g
Vláknina
12,2 g
Sůl
< 0,10 g
Složení: 100 % mandle loupané - mleté.
Upozornění:Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%. Po otevření spotřebujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu. Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
Forma: | sypká |
Obsah bílkovin: | 11 % - 29 % |
Hmotnost/Objem: | 500 - 999 g (ml) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.